Lakhely

Házikók, bújók

Amikor házikót veszel a degudnak fontos, hogy már meglegyen a ketrece, terráriuma. Ehhez mérten tudsz megfelelő búvóhelyet választani kedvencednek. Vannak a kerámia és a fa házikók, illetve sokan varrnak puha anyagokból búvóhelyeket. Ezek a degunak valók.
Bármilyen házat is választunk, vegyük figyelembe a kucik számát, nehogy beszoruljanak a kis bélpoklosok! A legjobb, ha eleve degunak szánt házat veszünk, de ha az nincs, akkor a tengerimalacé/törpenyúlé is jó, még ha nincsenek is méretek megadva.

 

Kerámia ház

 

 

Nálam a favorit a faház. Úgy érdemes kiválasztani, hogy a tetején is tudjon tanyázni a móci (lapostetős) és belül is kényelmesen elférjenek, valamint ne legyen borulékony, mert akkor nem tudja használni. Nekünk a jobb oldali alsóból van 4 db és mondhatom tökéletesen bevált. Használják, szeretik. Igaz, rágcsálják, de ez alig látszik rajta natúr színéből adódóan. Még 900Ft/db sem volt, egy webáruházban vettem. A tetejére érdemes laminált padlólap darabot szerelni, hogy jól tisztítható legyen a pisitől.

 

 

Sokféle faház kapható

Deguház érintetlenül…és birtokba véve. A natúr fa szín ezért jobb. 🙂

 

Házikók laminálása. Sajnos kézi fűrésszel és maradék lapokkal nem a legszebb, de működik. Kétoldalas ragasztóval vannak rögzítve bentebb, ezért biztonságosak.

Pár éve terjedtek csak el, de akinek van tutira imádja. ezek a plüss bújók. Szerintem ezekkel lehet a legszebb ketrecbelsőt elérni:

Fotó a Rágcsálók világa rendezvényről. Ha tehetitek, gyertek el egyszer ősszel vagy tavasszal!
Használatban balra a Csinborás függőágyak, jobbra egy ani-s bújó

A Plüss bújókat szeretettel ajánlom, mert imádják a deguk. Ezek azért is jók, mert nagyon mutatóssá, otthonossá lehet varázsolni velük a degu ketrecét. Az alábbi Facebook oldalakon érdemes ez ügyben keresgélni:

Csinborák és Ani kisállat kellékek

Nálunk ahol plüss bújó van bent faház és kerámia ház, 100%-ban a plüss bújót és a függőágyat választják aludni.

 

Képek forrása: pet-bliss.com, robovszkihorcsog.5mp.eu, afina.kiev.ua, allatifincsi.hu, zoolandi.com, sv-wikipedia.org