Betegségek

Gyógyhatású készítmények, vitaminok

Deguknak adható gyógyhatású készítmények, vitaminok

Az itt olvasható készítmények jó részét állatorvos írta fel a deguim számára. A készítmények adagolása is szakértelmet kíván. Az állatorvosok a kezelések előtt megmérik az állat súlyát és beállítják az adagolást, valamint meghatározzák a kezelés időtartamát. Ezért alkalmazásuk és más készítménnyel való együttes használatuk előzetes állatorvosi konzultáció után ajánlott. A lenti felsorolás csupán támpontul szolgál.

Protexin Bio-Lapis por

Leírás: Probiotikumokat és prebiotikumokat, elektrolitokat, enzimeket és vitaminokat tartalmazó, vízoldékony takarmánykiegészítő granulátum bélflóra helyreállítására és stabilizására nyulak és kisrágcsálók részére.

Kritikus állapot kezelésére nyulak, kisrágcsálók és más társállatok részére. Probiotikumok és prebiotikumok mellett elektrolitokat, enzimeket és vitaminokat tartalmaz. Súlyos hasmenés, dehidráció (dehydratio) esetén javasolt szondán, ivóvízzel vagy takarmánnyal beadni. 1 tasak=2g por

Tapasztalat: Nekünk 1/4 tasak port írt fel az állatorvos, amit langyos vízben kell feloldani és tiszta fecskendővel felszívni, majd lassan beadagolni a metszőfogak mögé. Itatóba szórni nem szabad, mert az illatát megérzik a mókucik és képesek sztrájkolni és nem inni, a készítmény pedig beleromolhat az itatóba, szóval ez nem jó megoldás. Általában felborult bélflóra helyreállítására, vitaminpótlásra alkalmazzák. Próbáljunk minél töményebb oldatot készíteni, vagyis minimális vízben feloldani a port. Így kevesebb folyadékkal több készítményt juttatunk  a szervezetébe. Felbontás után a levegőn pár nap alatt megromlik, ilyenkor erjedt illatú lesz. Ha ezt észleljük, azt a tasakot már ne használjuk fel, hanem dobjuk ki!

 

 

RodiCare Instant

Nagyon jó degu feljavítók a RodiCare instant és a Critical CareMindkét készítmény magas rosttartalmú, gyógynövényes, vitaminos és probiotikum is egyben. Deguknak valóságos csodaszerek! Segítik a felépülést betegségek után, fogcsiszolás után ráetetéshez ajánlott. Íme fotókon is a termékek. Javasolt otthonra bespájzolni, mert ha kell, akkor nagyon kell és gyorsan. Mindegyikből kapható kisebb kiszerelés is. Minőségben a Critical Care (CC) jobb és hatásosabb is. Egy egyáltalán nem evő degunak sokkal jobb, mint a Rodi.

 

 

 

A Critical Care finomra őrölt és nagyobb szemcsés változatban is kapható.

 

 

Képek forrása: www.cliniqueveterinaire-adk.be, 5mp.eu, animalia.pl, www.nemocimorcat.cz, saját archívum, http://www.oxbowanimalhealth.com