Lakhely

Etetőtálkák

A színes kerámia tálkák

 

Ezek a mázas, vidám darabok. A bal oldali hasonló, mint amit a Fressnapfban árulnak, azok is jók.

 

Nálam viszont ezek a nyerők:

 

 

A legpraktikusabban használható darabok a fehér és a másik kerámia.

 

Ólomkristály hamutál is jó, de jobban sírunk, ha összetörik, vagy ahogy én jártam múltkor: párom almozáskor egyszerűen kidobta a forgáccsal. Úgyhogy mentem kukázni. 🙂

A használaton kívüli hamutálak, mélyebb porcelán alátétek is jók erre a célra.

A rácsra szerelhető fémeket egy ideje nem használom, mert nem szerették. Nem lehet úgy mellé kucorodni – pláne nem többen egyszerre – , ezért kirugdosták az alomba a tápot.

Több degunál előfordul, hogy nem engedik egymást a tálkához, a dominancia sorrend ott is érvényesül. Ezeknél a csapatoknál a tálka mellet, a házikójuk tetejére, vagy a polc tisztább részére szórom a kaját, amennyit tutira megesznek. Így mindenki ehet békében és nem bántják egymást. Külön tálka is jó megoldás lehet.

Tipp! Használt etetőtálat nem ajánlok. Ha valakitől átvetted ketrecestől, akkor is inkább vegyél újat, mert nem higiénikus, akkor sem, ha kifertőtleníted. Nem ér annyit, hogy bármilyen betegséget bevigyél vele, dobd ki inkább.

Nem csak kisállatos boltban érdemes tálka után vadászni. Tescoban teamécses tartóként bukkantam rá a jobb oldalira 200Ft-ért. 😉

A jobb oldali a mécsestartó, a bal oldali csésze alátét. A jobb oldali a tuti, mert peremes. A másik csak szép. 🙂

 

 

Fotók: picturescolourlibrary.co.uk, petspantrygarden.co.uk, schnauzerl.com, saját archívum