Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

• Külföldi eledelek

Ebben a menüpontban néhány külföldön (Ausztriában) vásárolt, itthon jellemzően nem kapható eledelt szeretnék bemutatni 

Natur Plus Activa - teljes értékű eledel deguknak

Leírás: A Natur plus ideális mindazoknak, akik állataikat szeretetteljesen és természetesen szeretnék táplálni. 

A több, mint 40 különböző összetevő, mint az ízletes répa, illatos virágok, az emésztéshez optimális rosttartalom és fogak kiegyensúlyozott összetétel, plusz vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek garantálják az Ön kedvencének változatos és ízletes gondoskodás tápanyaggal, ami a természetben előfordul. 

Répa: ismert, magas béta-karotin tartalmáról

Gyümölcsfaága Altes Landból (Hamburg mellől) ideális a túlnőtt fogakhoz

Körömvirág virága (kalendula): jótékony tulajdonságai révén évek óta értékes gyógynövényként ismert, karotint és flavonoidokat tartalmaz. 

Préselt réti fű: A Natur Plus egyik legértékesebb alkotóeleme a deguk természetes táplálásához. 

Tiszta élvezet az Alten land-i gyümölcsfaágakkal. Amiből áll, az van benne! :)

A deguk hazájukban rendkívül változatosan táplálkoznak. Az ízletes Natur Plus a deguk élőhelyén lévő táplálékoknak megfelelő, egészséges eledel, amely gondoskodik az Ön kisállata változatos táplálásáról több, mint 40 különböző összetevővel, mint a fűfélék, körömvirágzat, petrezselyem, zöldségek és sok más. Ezenkívül az extra faágakat adtak hozzá a rágcsálófogak túlnövése ellen. A Natur Plus hozzáadott vitaminpelleteket tartalmaz az optimális és teljeskörű gondoskodásért. 

Mi van benne?

- A termékeny szántóföldek és illatos mezők legjava

- plusz ízletes répa

- plusz illatos körömvirágzat, réti fűfélék, petrezselyem

- plusz céklakocka

- plusz fontos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek


Mi nincs benne? 

- cukor: 100% cukormentes receptúra

- mesterséges színezőanyag, aroma, tartósítószer  nélkül, hozzáadott génmódosított nyersanyagok nélkül


A Natur plus állatkísérlet mentes!

Főeleség deguknak. Összetevők: gabona (búza, kukorica, zab, rizs, árpa), 10,1% széna, angol perje, német perje, réti perje, közönséges perje, mezei komócsin, réti csenkesz, hibrid perje, csomós ebír, francia perje, aranyperje, réti ecsetpázsit, fehér here, réti here, pitypang, medvetalp, erdei turbolya, fűszerkömény, lórom, lándzsás útifű, cickafark, korpa), lucerna, növényi melléktermékek, napraforgószár kivonat, hántoltzab korpa, repceszár kivonat), 12,7% zöldség (10% zöldborsó, szárított, 2% répa, ökológiai gazdaságból, 0,5% cékla, hagyma, szárított), magok (fűmag, répamag, lenmag), ásványi anyagok, 1% petrezselyem, szárított, 1% faág, 0,5% körömvirágzat, olajok és zsírok (0,2% répaolaj), élesztő

Analitikai összetevők: 12,0% fehérje, 8,5% rosttartalom, 5,0% nyershamu, 3,5% zsírtartalom, 11,0% nedvességtartalom, 0,80% kalcium, 0,40% foszfor

Etetési javaslat: Adjon degujának 10-15g Natur Plust naponta. Szénának egész nap rendelkezésre kell állnia. Ajánljuk naponta az Activa Premium-Heu különböző ízvariációit. Mindig legyen előtte friss ivóvíz. 

FilozófiánkA Natur Plus fajspecifikus, természetes táplálék plusz esszenciális összetevőkkel, mint pl. vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. A további plusz egy világos kijelentés: amiből áll, az van benne. A mi plusz termékeink kizárólag Németországban készülnek, minősített üzemekben magas minőségi színvonallal és rövid szállítási útvonallal. A Natur plus nem végez állatkísérleteket, nem használ géntechnikailag módosított összetevőket, íz-és színezőanyagokat, így tehát ízfokozókat és szintetikus tartósítószert sem. Kiszerelés: 600g

Vélemény: Ilyen részletes leírású eledellel még nem találkoztam. Tisztességes, hogy gyakorlatilag minden apróságot feltüntetnek. A sok fűféle ellenére nekem csalódás az alacsony rosttartalom. Sajnos a gabonafélék itt is dominálnak, egyértelműen van benne kukorica is. Korábban sötétzöld csomagolása volt, már az új, részletese világos zöld, megújult csomagolásban vásárolható meg az eledel.

 

natur-pur-activa-degu-osszes-ment.jpg

 

Bunny Chinchilla Traum

Leírás: A csincsillák hazájukban, Dél Amerikában, a magas Andokban a rendelkezésükre álló fűfélékből megfelelően jutnak növényi eredetű táplálékhoz. Ezt a növény- és gyógynövény keveréket az ott honos növényekből állítottuk össze, amely így megfelel az állat táplálkozási igényeinek. A növények sokfélesége elősegíti  a folyamatos fogkopást mivel szálas rostot tartalmaz. A pelletek a TrioMello technológia alapján a csincsillák mancsához igazodó méretben készülnek. A csincsilláknak a legjobbat szerettük volna adni, ezért gondosan választottuk ki az összetevőket és azok helyes összetételét.

Álladóan sarjú legelőkről 42 féle növényből: Összetevők: zabkorpa, kukorica (teljes növény), napraforgó vetőmag, búzakorpa, repcemagliszttel, sörtörköly, sörélesztő, csicsóka, amarant, útifű gyógynövény, gyermekláncfű levél, borsmenta levél, kamillavirág, Mary picker gyógynövény, édeskömény, maca gyökér, zsályalevél, réti csenkesz, réti ecsetpázsit perje, csenkesz, kékfű, ebír fű, méz fű, réti perje, fehér strucc fű, édes tavaszi fű, kúszótarack, kontyos, kanáriköles, fehér lóhere, vörös lóhere, pitypang, cickafark, lándzsás útifű, kömény, tyúkhúr, kakukkfű, fekete nadálytő, kúszó bogáncs, földi borostyán, százszorszép, keskeny levelű bükköny, mezei veronika, csomó-kőtörőfű, őszi pitypang, réti kankalin, a kis lóhere...

Nyersfehérje 13%, nyers olajok és zsírok 2,7%, 21% Nyersrost, kalcium 0,6% foszfor 0,4%

Vélemény: Külföldön vagy webáruházakban kapható, egyedi tulajdonságokkal rendelkező pellet eledel. A csomagban kemény falatkák lapulnak, amit a Completehez szokott degucik szívesen elvesznek kézből. Szimpatikus számomra, hogy a természetes élőhelyükön is elérhető fűfélékből van összeállítva. A degu és csincsi fűevő, ezért lényegében már a fűfélék etetése is megfelel a helyes táplálásnak. Az már csak hab a tortán, hogy azokat a fűféléket eheti, amit a hazájában is. Ezt már csak azért is üdvözlöm, mert a deguk és csincsik háziasítása még fél évszázados sincs, ergo a szervezetük nem alkalmazkodott még másféle táplálkozáshoz, ugyanolyan, mint egy vadon élő fajtársuké, ezért is fontos, hogy hasonló táplálékhoz jussanak. A nyersrost tartalma mindössze 1%-kal több a degusénál. Ezen felül a fehérje és zsírtartalma is megfelel a deguknak előírt értékeknek. 

 

 bunny-chinchilla-traum.jpg

 

Bunny Degu Traum degu eledel

Leírás: Kiváló minőségű főeledel deguknak, Dél-Amerikából, az eredeti hazájukban található érintetlen rétekről származó növényekkel és fűszerekkel: csicsóka, amaránt és maca. Gyümölcs- és gabonamentes.

Ez a finom főeleség a Bunny-tól a deguk természetes tápláléka melyet természetes életterükben, a dél-amerikai Andokban alkottak, így fedezi az állatok össz táplálkozástani igényeit. A zöld növények, fűszerek és zöldségek sokasága (természetesen gyümölcs nélkül, a cukorbetegség megelőzése érdekében) a Bunny degu eledelt egy egészséges, szívesen fogyasztott táplálékká teszik. Nyersrost tartalom: 20%!

Összetevők: Legelői növényzet*, komócsin, zabkorpa, egész szemű kukorica, napraforgómagdara, lenmagdara, búzadara, lándzsás útifű, repcemagliszt, sörtörköly, paszternák, cickafark, csicsóka, citromfű, csalán, sörélesztő, máriatövis, körömvirág, hibiszkuszvirág, csicsóka, amaránt, kamillavirág, paprika, pitypang, mentalevelek, édesköménymag, mályvavirág, macagyökér, zsályalevelek (fűszerek 9%, zöldségek 5,7%, virágok 2,7%).

*eredeti növények érintetlen mezőkről: komócsin, réti csenkesz, ecsetpázsit, angolperje, vörös csenkesz, réti perje, csomós ebír, pelyhes selyemperje, egynyári perje, csüngő bambusz, illatos borjúpázsit, tarack, gyepes sédbúza, zöld pántlikafű, fehérhere, vöröshere, pitypang, cickafark, lándzsás útifű, kömény, erdei turbolya, réti legyezőfű, közönséges madárhúr, tejoltó galaj, kakukkveronika, gyepűbükköny, fekete nadálytő, mezei aszat, földi borostyán, százszorszép, ösztörűs veronika, palástfű, nagy földi-tömjén, keskenylevelű bükköny, bibircsós kőrontó, tavaszi pimpó, mezei veronika, tavaszi búzavirág, őszi pitypang, tarackbúza, mezei kankalin, apró here. (Forrás: www.zooplus.hu)

Vélemény: Főként külföldön kapható eledelről van szó, de én webshopban találtam rá. Ami igazán szívmelengető, hogy van tényleg olyan eledel, amiben megtalálhatók a degu természetes élőhelyén lévő fűfélék is, amikkel a vadon élő társaik is táplálkoznak. A 20%-os rosttartalom nagyon jó és bár van egy két bambusznak, virágnak látszó darabka benne, az alapját a tömény granulátumok képezik, amelyeknek köszönhetően nincs kiválogatás. Az érzést viszont meg kell fizetni: 1,2kg-os tasakban árulják 3200Ft-ért. 

 

bunny-degu-traum-eledel.jpg

  


Rosenlöcher - Hoppel Mobbel degumenü

Leírás: főeleség, Összetevők: búza, Alfafa széna, petrezselyem, zöldborsópehely, búzapehely, natur karikák, rózsaszirom, cékla, zabpehely, puffasztott búza, borsmenta, lóhere virágzat, körömvirág, zab

Vélemény: Ausztriában vásárolt degueledel. Súlya mindössze 300g, ami szokatlan egy főmenütől. A fehérje-, rost-, és zsírtartalomról sajnos nincs információ a csomagoláson így csak szemre tudom értékelni úgy pedig elég guszta. Zömmel értékes összetevője van. 

rosenlocher.jpg

 

Fotó: saját archívum, online-zoopont.ch